AktualityKomerčné články

Chcete sa dostať do pohody? Tak potom začnite pekne od podlahy

obed
poradna

Zariadenie interiéru modernými doplnkami vo výhodnej cene je základ úspechu a krok smerom k tomu, aby ste sa v akomkoľvek priestore cítili pohodlne. Často však zabúdame na jeden veľmi dôležitý a podstatný detail. Ide o podlahy. Minimum pozornosti pri výbere a nesprávna starostlivosť o ne sú dôvodom, prečo nám vydržia tak málo a krátko. 

S našimi radami by ste však mohli týmto problémom predísť. Tak sa inšpirujte. 

Venujte pozornosť triede odolnosti 

Napriek tomu, že moderné vinylové podlahy sú cenovo dostupné a inštalujú sa do priestoru veľmi jednoducho, predsa len je to stále činnosť, pri ktorej musíte dodržiavať určitý postup a mať na prácu dostatočne voľný priestor bez nábytku a akýchkoľvek iných doplnkov. 

Pokiaľ máte dom prázdny a ešte ho len zariaďujete, nie je to žiadny problém. Ak ale musíte všetko premiestňovať, sťahovať nábytok a starú podlahu vyhadzovať, nie je predstava výmeny vždy príjemná. Aby ste sa teda nechceným prekvapeniam a podobným problémom vyhli, vyberajte si na začiatku podlahu alebo stále veľmi obľúbené drevené parkety na základe triedy odolnosti. 

Uprednostnite podlahu so špeciálnymi vlastnosťami

Aj keď je drevo, kameň alebo dlažba najlepšou voľbou, nie vždy je to pre veľké domácnosti cenovo dostupné riešenie. V takomto prípade oceníte podlahu so špeciálnymi vlastnosťami ako je napríklad vinyl alebo laminát. 

Mnohé moderné podlahy tohto druhu majú dnes špeciálny povlak, ktorý kvalitatívne napodobňuje drevo, kameň, dlažbu a iné materiály. Medzi výhody tohto náteru patrí aj odolnosť proti poškodeniu a vlhkosti. Odolnosť proti opotrebeniu je aj tu rôzna a závisí od triedy produktu. Všetko potrebné si preverte ešte pred kúpou. 

Nepodceňujte starostlivosť o podlahu

Ani materiály v tej najvyššej triede niekedy nedokážu zabrániť tomu, aby ste predišli nechcenému poškodeniu podlahy. Občas treba dbať aj na výber doplnkov, ktoré budú na podlahe umiestnené. Znamená to investovať do kvalitných stolových nôh s ochranou pred poškriabaním a iného nábytku, ktorý na podlahe budete mať. 

Pod starostlivosťou sa rozumie aj čistenie a údržba podlahy vhodnými prostriedkami. Aj tu ale závisí od toho, aký typ podlahy máte a jej triedu ste uprednostnili. 

Pozor na to, čo nosíte obuté

Aby materiál podlahy odolával nástrahám dlhšie a mal vynikajúci vzhľad, odporúča sa dbať aj na to, čo pri chôdzi po podlahe nosíte. Obuť si papuče z mäkkých materiálov je najlepšia voľba. Topánky odporúčame nechať vždy v predsieni na podložke, čo platí teraz v zime dvojnásobne. Povrch a povlak podlahy zostane chránený a dlhodobo krásny. A aby to bolo ešte lepšie, okrem správnych čistiacich prostriedkov bez škodlivej chémie, používajte na jej umývanie nielen špeciálne čistiace prostriedky, ale aj mäkké kefy, handry a mopy. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button